Herontwerp websites SMC Rijnland

8 oktober 2024

Een update van de homepage. Met deze eerste vraagstelling heeft Grip Online recent het herontwerp traject van de SMC Rijnland websites aangevangen. SMC Rijnland is een orthopedisch fysiotherapeutisch centrum met vestigingen in Leiden en Zoetermeer. Met de geheel vernieuwde website staat SMC Rijnland nu weer fris op het veld!

Aan de hand van een intake sessie, waarin gezamenlijk tot nieuwe inzichten is gekomen, werd besloten de complete stijl van de websites te verbeteren. De eerdere website bestond inmiddels al 7 jaar en was sindsdien niet noemenswaardig in opmaak veranderd. Ook door een veranderde content vraag voldeed de vorm niet op alle vlakken meer aan de gewenste invulling. Pijlers voor het herontwerp waren de introductie van de nieuwe slogan, het duidelijker ontsluiten van locaties, het beter presenteren van recensies en het op breder vlak verbeteren van de marketing, de vindbaarheid en opvolgende conversie.

Het herontwerp voor de SMC Rijnland website kenmerkt zich als herkenbaar, fris en modern. Herkenbaar in kleur en beeld. Fris in invulling van de inhoud en modern in techniek.

Een nieuwe slogan en meer video

Iedereen verdient een specialistische aanpak, de (nieuwe) slogan van SMC Rijnland is het eerste wat men op de homepage leest. Sfeer bij de vestigingen en keuzes voor de bezoeker van de website komen direct over. Een hoofdnavigatie met korte pakkende titels, veel beeld in de vorm van video en fotografie en pakkende teksten die belangrijke onderliggende pagina’s benoemen. Per vestiging is een website uitgewerkt die de diverse behandelingen, het team achter SMC Rijnland en locaties uitlicht.

Met het geheel nieuw opzetten van de stijl kon ook op technisch vlak stappen gemaakt worden om schaalbaarheid en een toekomstbestendige website te realiseren. Het maatwerk Wordpress is in zijn geheel nieuw uitgewerkt in HTML/CSS/JS, mobile first en met dynamische (animatie) accenten. Ook maakt het thema gebruik van de Gutenberg beheer-blokken, welke op content vlak nieuwe mogelijkheden realiseren.

Naast het opfrissen van de websites is ook meertaligheid nieuw in de propositie. Met expats in de Leidse regio is de nieuwe Engelstalige website een aanwinst in de algehele communicatie van SMC Rijnland.

Met gepaste trots presenteren Grip Online en SMC Rijnland de nieuwe website: www.smc-rijnland.nl.